На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У будь-якій цивілізованій країні права інтелектуальної власності повинні бути такими ж святими і непорушними, як і право приватної власності
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Патенти збанкрутілої Nortel пішли з молотка

2011-07-10

Завершився аукціон з продажу патентів і патентних заявок, що належать збанкрутілій канадської корпорації Nortel - виробнику телекомунікаційного устаткування, повідомляє Reuters.

Патентне портфоліо Nortel, що складається з 6 тисяч патентів, було продано за 4,5 мільярдів доларів. Переможцями торгів стала група з шести компаній - Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, Research In Motion і Sony. В патентах Nortel описуються розробки у сфері мобільного зв'язку, комп'ютерних мереж і напівпровідникових технологій.

Відомо, що частка RIM в загальній сумі склала 770 мільйонів доларів, а частка Ericsson - 340 мільйонів доларів. Скільки заплатять за патенти інші компанії, що входять до консорціуму, не уточнюється.

Підсумки аукціону повинні затвердити суди США і Канади. Очікується, що процедура покупки буде завершена в липні-вересні 2011 року.

У боротьбі за патенти також брали участь Google і Intel. Google подала заявку на участь в аукціоні в квітні. За шість тисяч патентів Nortel компанія була готова заплатити 900 мільйонів доларів.

Процедуру банкрутства канадська корпорація почала в 2009 році. Крім патентів, Nortel розпродає й інші свої активи. Так, в 2009 році шведська Ericsson за 1,1 мільярдів доларів купила підрозділ Nortel з виробництва обладнання для мереж CDMA.

Посилання по темі - Apple, RIM in group buying Nortel's patents for $ 4.5 billion - Reuters , 01.07.2011 - Google витратить 900 мільйонів доларів на скупку патентів - Lenta.ru , 05.04.2011 Сайти по темі - Nortel

джерело: Lenta.ru
корисний матеріал? Натисніть:

групи: передача прав; Інноваційна діяльність; світ
теги: судова практика; Google; Apple




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100