На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Син Чаушеску вирішив судитися з театром за прізвище батька

2010-09-09

У Бухаресті 9 вересня пройшло перше засідання у справі Валентина Чаушеску, сина румунського диктатора Ніколае Чаушеску, передає Agence France-Presse. Чаушеску-молодший вирішив судитися з національним театром через використання в назві п'єси прізвища батька.

Як відзначає агентство, таким чином син вирішив захистити торгову марку "Чаушеску", яка була зареєстрована в 2007 році. За румунським законодавством, використання торговельної марки без згоди її власника забороняється.

П'єса "Останні години Чаушеску" була написана драматургом Міло Рау і грунтувалася на реальних подіях 1989 року. П'єсу поставили в грудні минулого року в Бухаресті, а потім вона йшла на театральній сцені в Німеччині та Швейцарії.

Як заявив адвокат Чаушеску, родина політика подала позов тільки до румунського театру і не планує судитися з іноземними. В якості грошової компенсації Валентин Чаушеску планує стягнути лише 1 румунський лей (0,25 євро). Таким чином нащадки диктатора вирішили показати, що їх хвилює дотримання закону, а не сума штрафу.

Представники театру заявили, що збираються опротестовувати реєстрацію торгової марки "Чаушеску". Вони також відзначили, що в разі перемоги Чаушеску буде створений небезпечний прецедент.

Наступне слухання у цій справі призначено на 4 листопада поточного року.

джерело: lenta.ru
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; світ
теги: торговельна марка; судова практика; компенсація




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100