На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Інфокс засудив Topnews.Ru за копіпейст

2010-08-20

Дев'ятий арбітражний апеляційний суд визнав правомірним рішення Арбітражного суду, який встав на бік інтернет-видання Infox.Ru у справі про захист авторських прав проти порталу Topnews.Ru.

Таким чином, суд зобов'язав компанію Інтерактив-Медіа, засновника видання Topnews, виплатити позивачеві 300 тисяч рублів як компенсацію за незаконне використання матеріалів з Infox.Ru.

Приводом для судового розгляду між Інфокс-Інтерактив і Інтерактив-Медіа стали шість матеріалів, що опубліковані на порталі Topnews. Як стверджували в Інфокс, права на використання цих матеріалів належать виключно компанії Інфокс-Інтерактив, а Інтерактив-Медіа передруковувала їх без попереднього узгодження. У свою чергу в Topnews наполягали, що ці статті були повідомленнями про події та факти, які мають виключно інформаційний характер, і тому не могли вважатися авторськими матеріалами.

У результаті суд доводи Інтерактив-Медіа відхилив і став на сторону Інфокс, зобов'язавши відповідача виплатити по 50 тисяч рублів за кожну передруковану статтю.

Генеральний директор Інфокс-Інтерактив Олександр Писарєв висловив задоволення результатом розгляду, вказавши на прецедент, який випливає з рішення суду. За його словами, тепер виданням, що страждають від дій копіпастерів, буде легше добиватися справедливості в суді.

джерело: lenta.ru
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; Інтернет; Росія
теги: судова практика; Росія; сайт; інтернет; компенсація




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100