На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Sony, McAfee і Activision обвинувачуються в порушенні патенту

2010-07-30

Слідом за корпорацією Microsoft, обвинуваченою в порушенні патентів, компанія Uniloc USA почала гонитву за іншими великими гравцями ІТ-ринку. Сьогодні компанія подала позовну заяву до Окружного суду США східного округу штату Техас, звинувачуючи компанії Sony, McAfee, Activision, Quark, Borland Software і Aspyr Media в порушенні прав на патенти, пов'язані з активацією програмного забезпечення.

Засновник цієї компанії Рік Річардсон говорить, що Uniloc запатентувала технологію активації програм ще в 1996 році. Патент описував методику реєстрації та активації програми з її прив'язкою до конкретного персонального комп'ютера.

Дана технологія повинна була перешкодити запуску декількох копій програми на різних комп'ютерах. В офіційній заяві компанії говориться, що юридичні дії були зроблені для того, щоб захистити продукти і розробки компанії.

У 2009 році суд оштрафував Microsoft майже на 400 млн доларів за використання розробок Uniloc.

Позов Uniloc проти розробника софту був поданий ще в жовтні 2003 року і вже тоді в ньому вказували, що операційна система Windows XP і пакет програм Microsoft Office порушують права на розробки Uniloc. Юристи Microsoft спочатку намагалися переконати суд, що антипіратські технології Microsoft використовують інші методи, але коли зрозуміли, що даний метод не спрацює, стали робити упор на те, що в патентному формулюванні Uniloc використовуються занадто загальні визначення, які можна трактувати дуже широко.

джерело: CyberSecurity
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; світ
теги: комп’ютерна програма; реєстрація; порушення права; судова практика; методика; США; комп'ютерні технології




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100