На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У наступних світових війнах буде розвертатися боротьба за інтелектуальну власність, а не за нафту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

У Новій Зеландії заборонять патенти на ПЗ

2010-07-17

У Новій Зеландії розглядається законопроект, що відміняє реєстрацію патентів на комп'ютерне програмне забезпечення. Про це заявив міністр країни з торгівлі Саймон Пауер.

За словами міністра, цей захід дозволить стимулювати інновації в галузі і сприятиме підвищенню конкуренції. Разом з тим організатори винаходів, складовою частиною яких є комп'ютерні програми, все ж таки зможуть подати заявку на патент. Відповідний механізм буде прописаний після прийняття Закону про патенти.

Пауер відзначив, що прийняв рішення заборонити видачу патентів на ПЗ після консультацій з головою Комітету з торгівлі парламенту країни. Чиновники погодилися, що не будуть вносити поправки до законопроекту, який має найближчим часом надійти на розгляд до парламенту.

Подібні заходи отримали схвалення і у представників комп'ютерної галузі. Голова Комп'ютерного суспільства Нової Зеландії Пол Меттьюc заявив, що на даний момент практично неможливо розробити програмне забезпечення, не порушивши один із сотень тисяч патентів, що видаються в усьому світі. При цьому влада Нової Зеландії попереджає про те, що інтелектуальна власність, яка є частиною ПЗ, буде захищатися з колишньою суворістю. Вони відзначають, що закон про захист авторських прав є більш ніж достатнім механізмом для захисту інтелектуальної власності.

джерело: SecurityLab
корисний матеріал? Натисніть:

групи: реєстрація прав; світ; судові органи
теги: закон, постанова; комп’ютерна програма; комп'ютерні технології




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100