На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У будь-якій цивілізованій країні права інтелектуальної власності повинні бути такими ж святими і непорушними, як і право приватної власності
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

На американського видавця книг про Гаррі Поттера подали до суду

2010-07-15

Спадкоємці британського письменника Едріана Джейкобса звернулися до суду Нью-Йорка з позовом до видавництва Scholastic, яке випускає на території США романи Джоан Роулінг про Гаррі Поттера.

Позивачі стверджують, що Роулінг незаконно використовувала у своїх творах елементи сюжету книги Джейкобса "Пригоди чаклуна Віллі" (The Adventures of Willy the Wizard), опублікованій в 1987 році. У червні 2009 року спадкоємці письменника подали аналогічний позов до лондонського суду. В якості відповідача було зазначено видавництво Bloomsbury Publishing PLC, що публікує серію про Поттера у Великобританії. У лютому 2010 року в число відповідачів була включена і сама Роулінг.

Пол Аллен, довірена особа спадкоємців Джейкобса, заявив, що з часом будуть оформлені позови і до видавництв з інших країн. Жителі Сполучених Штатів - найбільша аудиторія книг про Гаррі Поттера, тому за кордоном ми звернулися в першу чергу саме в американський суд, - заявив Аллен.

Письменник Едріан Джейкобс помер в 1997 році - за три роки до того, як була опублікована перша з семи книг Роулінг про Гаррі Поттера. Сама письменниця каже, що книги Джейкобса не читала, і звинувачення в плагіаті відкидає.

джерело: lenta.ru
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; світ
теги: твір мистецтва; судова практика; США; роман; суперечка; видавництво




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100