На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

У Німеччині видавці газет захистять заголовки авторським правом

2010-07-08

Видавці газет ФРН домагаються прийняття поправок до закону про авторське право, які дозволять їм захистити заголовки публікацій.

Міністр юстиції Сабіна Лойтхойзер-Шнарренбергерф підтвердила, що такого роду поправки будуть представлені до кінця поточного року. Варто відзначити, що обговорення нового виду копірайту йде з минулого року, але тільки в минулому місяці в Інтернет витекли перші чернетки і лише в кінці минулого тижня стали відомі деякі подробиці.

Як стало відомо, завдяки новим поправкам, під захистом закону про авторське право виявиться будь-яке поєднання слів, що використовується як заголовок публікації. Повторне використання будь-якого заголовка стане неможливим без дозволу правовласника.

Передбачається також створення авторського товариства, яке буде видавати такі дозволи - за відповідні відрахування. За деякими даними, у ряді випадків такі відрахування можуть стягуватися і з простих користувачів ПК, які читають заголовки, захищені авторським правом, - наприклад, коли комп'ютер в офісі і використовується в комерційних цілях. Про використання ж новин агрегаторами і пошукачами і говорити не варто: нове авторське товариство буде судитися за кожне словосполучення.

Деякі спостерігачі зазначають, що від копірайту на словосполучення недалеко і до копірайту на новини, про який давним-давно мріють медіамагнати. У всякому разі, грамотно сформульовані заголовки цілком можуть створити деякі труднощі тим, хто забажає поширити відповідне інформаційне повідомлення.

джерело: SecurityLab
корисний матеріал? Натисніть:

групи: реєстрація прав; світ
теги: закон, постанова; Німеччина; видавництво




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100