На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Google Voice звинувачують в порушенні патентів

2010-06-24

Інтернет-гігант Google звинувачується в порушенні прав на патентовану розробку. Проти компанії був поданий позов від імені компанії Frontier Communications Corp, яка стверджує, що Google порушила права на розробки, пов'язані з розширеними телефонними сервісами. Згідно з даними Frontier, інтернет-гігант порушив ряд патентів у своєму продукті Google Voice, що представляє собою інтелектуальну систему інтернет-телефонії.

Сьогодні позовну заяву від імені Frontier Communications було подано до федерального суду американського штату Делавер. У заяві говориться, що дії Google суперечать американському та міжнародному патентному законодавству, а крім того завдають шкоди комерційної діяльності компанії Frontier.

У позові компанія вимагає виключити спірні технології з Google Voice, а також відшкодувати завдані даними діями збиток. Сума, необхідна для відшкодування, в позові не називається.

Google Voice працює після того, як користувачу присвоєно певний номер. Сервіс активується і дозволяє зберігати голосову пошту, текстові повідомлення та іншу інформацію з різних реальних телефонних номерів у одному місці і отримувати до неї доступ віддалено. Крім цього, Google Voice дозволяє користувачам робити дзвінки через інтернет, що віддалено нагадує сервіс Skype. Розробка базується на технологіях компанії Grand Central, яку Google купила в червні 2007 року.

Цікаво відзначити, що користувачі у Google Voice вже є, причому їх чимало - це клієнтська база компанії Grand Central, яка весь цей час продовжувала користуватися послугами купленої компанії, хоча та вже й стала частиною Google. Тепер Google запропонувала новий інтерфейс, додаткові можливості й нові можливості для розробників, які можуть створювати свій софт з підтримкою Voice.

Серед нових функцій, яких раніше в арсеналі Grand Central не було, можна виділити голосовий транскріптер, який переводить голосові повідомлення в машинописний текст, можливості відправки звукових або текстових повідомлень по електронній пошті, а також можливості щодо спілкування в текстовому або голосовому режимі між власниками аккаунтів у системі Google Voice.

Розроблена була і функція конференц-спілкування, яка дозволяє одночасно спілкуватися шести учасникам.

джерело: CyberSecurity
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; Інтернет; світ
теги: порушення права; судова практика; Google; інтернет; мобільні технології; зв'язок




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100