На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У світі діє понад 5,8 млн. патентів і кожний день подається 2 тис. патентних заявок, в Україні зареєстровано 86 тис. патентів на винаходи
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Влада США почала розслідування відносно компаній Apple й Nokia

2010-02-21

Американська Комісія з міжнародної торгівлі в п’ятницю почала розслідування відносно компанії Nokia по позову Apple про те, що ніби то мало місце порушення патентів. Незалежні юристи кажуть, що два технологічних гіганти продовжують розігрувати "патентну карту" на тлі зростаючої конкуренції між Nokia й Apple на ринку мобільних пристроїв.

Нагадаємо, що компанії почали юридичну сутичку в минулому жовтні після того, як Nokia подала в суд на Apple, звинувативши виробника iPhone у використанні патентованих технологій без належних санкцій й оплати. Apple відповіла Nokia зустрічним позовом, також обвинувативши фінського мобільного гіганта в порушенні своїх патентів. Американська компанія подала скаргу в Комісію з міжнародної торгівлі США.

Apple наполягає у своєму позові на блокування продажів деяких моделей апаратів Nokia у США. В Apple стверджують, що Nokia порушує 9 патентів. Відповідно до процедури, позов буде розглядати один із шести профільних комітетів Комісії, а саме слідство може тривати 45 днів.

В Nokia говорять, що одночасно з розглядом позову Apple, комісія буде розглядати й позов Nokia, у якому називаються сім суперечливих патентів.

Обидва виробники вимагають друг від друга не тільки заборони продаж смартфонів на американському ринку, але й виплатити багатомільйонні роялті.

джерело: CyberSecurity
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100