На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
«Венчурний бізнес — це коли інвестуються 10 компаній, з них половина стає банкрутами, у трьох ви повертаєте свої інвестиції, одна дає 10-кратне зростання й у ще одній компанії прибуток в 100 разів перевищує вкладення» — Тім Дрейпер
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Автори «Донецької мафії» мають виплатити 200 тисяч за порушення авторських прав

2008-12-03

Рішенням Апеляційного суду Донецької області закінчилася суперечка між автором книги «Хроніка донецького бандитизму» Олександром Кучинським і авторами книги «Донецька мафія» Борисом П. і Сергієм К. з питань порушення авторського права.

Суд вирішив стягнути на користь Кучинського 200 тисяч гривень, що їх тепер мають виплатити автори «Донецької мафії» та її видавець — громадська організація «Фонд «Антикорупція».

Два роки тому головний редактор тижневика «Кримінал-експрес» Олександр Кучинський звернувся до суду з позовною заявою, в якій стверджував, що в «Донецької мафії», яка з’явилася напередодні парламентських виборів 2006 року, використовувалися фрагменти і цілі розділи з його книги «Хроніка донецького бандитизму», виданої ще 2002 року, без згоди автора і навіть без посилань на першоджерело. Для розв’язання літературної суперечки суду довелося навіть призначати комплексну експертизу об’єктів інтелектуальної власності й лінгвістичну експертизу, що винесли рішення: у «Донецькій мафії» справді було використано фрагменти попередньої книги, і сама книга Кучинського могла бути використана як основа і першоджерело книги «Донецька мафія».

Судове рішення набрало законної сили. Варто зазначити, що такі судові вердикти, які стосуються літературного плагіату, в Україні поодинокі.


Джерело: Голос України

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100