На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Прибутки від використання патентів у світі зросли від 3 млрд дол. у 1982 році до 120 млрд дол. у 2003 році
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Суд виніс рішення у справі Nokia й InterDigital

2007-12-31

Лондонський Високий суд правосуддя (входить до складу Верховного суду у Великобританії) виніс рішення в справі компаній Nokia й InterDigital.

Фірма InterDigital займається розробкою технологій й устаткування для бездротового зв’язку. Компанії, зокрема, належить численні патенти, пов’язані з технологіями передачі даних у мережах 2G, 2.5G й 3G.

В 2003 році InterDigital подала позов проти Nokia, обвинувативши фінського виробника мобільників у недотриманні умов ліцензійної угоди, що стосується стандарту стільникових мереж другого покоління. Пізніше суд задовольнив позов InterDigital і зобов’язав Nokia виплатити роялті в розмірі 252 мільйонів доларів США. У липні 2005 року Nokia звернулася зі скаргою в суд, зажадавши вирішити питання про те, чи мають 31 європейський патент InterDigital відношення до стільникових мереж UMTS.

Як тепер повідомляється на сайті InterDigital, днями лондонський суд частково задовольнив скаргу Nokia. Відповідно до винесеного рішення, більшість розглянутих по запиту Nokia патентів визнані такими, що не мають істотного відношення до стільникових мереж третього покоління UMTS.

Разом з тим, один європейський патент InterDigital за номером 0,515,610, за рішенням суду, все-таки може порушуватися виробниками обладнання й постачальниками послуг для мереж UMTS. У даному патенті описується технологія управління енергоспоживанням мобільних 3G-пристроїв. Тепер Nokia може направити запит про перевірку патенту 0,515,610, і якщо він буде залишений у силі, фінському виробникові мобільників, можливо, доведеться виплатити компенсацію на користь InterDigital.


Джерело: Компьюлента

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100