На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Патентний повірений на безоплатній основі надає консультації
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Пірати не порушуватимуть закон — вони його змінять

2007-07-12

Наприкінці червня у Відні відбулася незвичайна конференція, метою якої була розробка плану розвитку піратського руху до виборів у Європарламент 2009 року, аби забезпечити в ньому появу депутатів від піратських партій, – повідомляє HiTech.Expert.

Незважаючи на свою назву, подібні політичні рухи цілком законні. Їхні заклики до зміни авторського права не є самі по собі злочином. Більше того, пірати закликають вирішувати всі проблеми мирним і легальним шляхом. На думку організаторів конференції, питання може бути вирішено тільки політичними методами. Ціль цього руху, очолюваного Ріхардом Фальквінгом, повністю змінити існуючу систему копірайтів.

У конференції взяли участь представники 10 країн, в яких уже існують власні піратські партії. Прикладом для інших європейських учасників стали шведи. Вони змогли створити легальну партію, яка не тільки бере участь у виборах муніципального і національного рівня, але й увійшла в 10 найпопулярніших партій Швеції. Пірати сильно впливають на роботу органів шкільного й студентського самоврядування, займаючи 30-40% місць у таких структурах. Крім того, вони беруть активну участь у всіх дебатах відносно авторських прав й інтелектуальної власності. У цілому ж, європейський піратський рух лише починає набирати оберти.

На конференції була присутня і російська делегація із правом вирішального голосу під час голосувань. Російські представники – Олексій Черняєв та Катерина Лєдокол – розповіли учасникам про проблеми з торгівлею музикою, викликаною діяльністю IFPI і згадали про нові закони з авторського права, які вступають в силу з 1 січня 2008 року та були названі неефективними і репресивними.

«Конференція піратів у Відні — дуже важливий крок на шляху об’єднання всіх, кого не влаштовує нинішня ситуація з авторськими правами. На мій погляд, спроба зібрати воєдино всіх противників копірайта — це абсолютно закономірний наслідок ситуації, яка складається зараз у світі. Розвиток Інтернету неминучий, розвиток торгівлі музикою в ньому — теж. Тільки при сьогоднішньому розкладі американські мейджери будуть штампувати артистів, Apple — буде їх продавати, а ми, як і всі інші країни світу, — будемо все це слухати. Наша роль зведеться до регулярної виплати кібердані заокеанським корпораціям. У багатьох країнах розуміють, що подібний сценарій майбутнього не вигідний економічно, і дуже небезпечний ідеологічно й політично. Тому поступово розгортається міжнародний, глобальний опір. І в найближчі роки він лише посилюватиметься», – зазначила представниця Росії щодо значимості заходу.

Російські пірати мають намір привернути увагу громадськості до надмірної твердості законів про авторське право й домогтися в боротьбі за їхнє пом’якшення реального результату.


Джерело: Журнал «Інтелектуальна власність»

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100