На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Президент про право інтелектуальної власності

2006-05-12

Право інтелектуальної власності на наукові розробки, профінансовані з бюджету, має належати не державі, а українським вченим — авторам цих розробок. Таку думку висловив 05.05.2006 на загальних зборах Національної академії наук України Президент України Віктор Ющенко.

«Велика проблема — проблема стимулів, мотивацій і статусу інтелектуальної власності. Якщо вчений за державні кошти здійснив розробку, то право інтелектуальної власності повинно належати вченому, бо це — продукт конкретного творіння», — сказав глава держави.

При цьому Віктор Ющенко зауважив, що сьогодні Україна вже багато зробила у сфері інтелектуальної власності, і зміни до закону про інтелектуальну власність позитивно оцінені європейським співтовариством. «Але, я думаю, ми поки що не досягли всього очікуваного в контексті захисту інтелектуальної власності», — зауважив Президент.

Президент Віктор Ющенко доручив уряду цього року привести проекти всіх спеціальних законів у відповідність до норм міжнародного права. Про це йдеться в цільовому плані Україна-НАТО, затвердженому указом глави держави 7 квітня.

Зокрема, Кабінет Міністрів має доопрацювати законопроект стосовно охорони прав на торговельні марки, географічні зазначення та комерційні найменування, а також поправки до законів «Про охорону прав на промислові зразки»; «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», «Про охорону прав на топографії інтегральних мікросхем» та «Про авторське право і суміжні права».

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100