На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Суд відмовився визнати «Код да Вінчі» плагіатом

2006-04-10

Світовий бестселер «Код да Вінчі» не є плагіатом. Таке рішення виніс у п’ятницю Високий суд правосуддя в Лондоні по позові двох істориків до Дену Брауну за обвинуваченням в епігонстві.

Після винесення вердикту Браун заявив, що суд лише підтвердив його впевненість у повній безперспективності справи. «Я усе ще дивуюся, як взагалі ці два автори зважилися подати позов», — заявив він.

За твердженням позивачів, новозеландця Майкла Бейгента й американця Ричарда Лея, в основу популярної історії покладений сюжет написаної ними книги «Свята кров і Святий Грааль» (The Holy Blood and the Holy Grail). Її в 1982 році опублікувало видавництво Random House, що також було відповідачем по позові.

У своїй роботі історики досліджують гіпотезу, відповідно до якої Ісус нібито женився на Марії Магдалині, що народила дитину. Потомствена лінія нібито збереглася до наших днів, при цьому Католицька церква перешкоджала розголосу даної інформації.

Саме такі теорії й надихнули Дена Брауна, автора нашумілого роману, визнаного в 2005 році книгою року за версією British Book Awards. Роман виданий у світі 40-мільйонним тиражем і приніс його авторові 45 млн фунтів.

 

Джерело

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100