На главную | Пишите нам | Поиск по сайту тел (063) 620-06-88 (другие) Укр | Рус | Eng   
Прибыли от использования патентов в мире возросли от 3 млрд долл. в 1982 году до 120 млрд долл. в 2003 году
  новости  ·  статьи  ·  услуги  ·  информация  ·  вопросы-ответы  ·  о Ващуке Я.П.  ·  контакты за сайт: 
×
Если вы заметили ошибку или опечатку, выделите мышкой текст, включающий
ошибку (всё или часть предложения/абзаца), и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить нам.
×

Относительно решения проблем, связанных с франчайзингом

2008-04-22

У Держдепартаменті інтелектуальної власності триває засідання робочих груп ДДІВ та Європейської Бізнес Асоціації з різних напрямів. 15 квітня 2008 року відбулося засідання другої Робочої групи, яка регулює питання франчайзингу.

Основна увага учасників Робочої групи була зосереджена на питаннях:
невідповідності правового регулювання франчайзингу, його природі та стану розвитку комерційних відносин та на реєстрації договорів франчайзингу.

Європейська Бізнес Асоціація надала пропозиції, в яких було запропоновано:
прийняти Закон "Про франчайзинг", яким би чітко врегульовувалось та визначалось правове поле для цього бізнесу або детальніше викласти положення про комерційну концесію;
внести зміни до Цивільного та Господарського кодексів України, а також у спеціальне законодавство у сфері інтелектуальної власності та закріпити таким чином принцип "єдиного вікна". Тобто, передбачити для сторін договору комерційної концесії можливість подавати заяву про реєстрацію договору та про надання прав на використання об’єктів права інтелектуальної власності до одного органу, яким передбачається і стане Держдепартамент;
розробка та прийняття як першочергового заходу врегулювання проблеми реєстрації договорів комерційної концесії (франчайзингу), підзаконного нормативно-правового акту (наприклад, постанови КМУ), який би визначав порядок здійснення державної реєстрації таких договорів.

У результаті обговорення пропозицій, вирішено відкласти розробку Закону України "Про франчайзинг" з метою вивчення досвіду інших країн та виявлення проблемних питань, що потребують правового врегулювання. Щодо другого питання учасники ухвалили те, що прийняття проекту Закону України "Про внесення змін до Цивільного та Господарського кодексів України (щодо державної реєстрації договорів комерційної концесії)" №2334 вирішить питання державної реєстрації договорів комерційної концесії центральним органом виконавчої влади з питань правової охорони інтелектуальної власності; сприяти прискоренню прийняття зазначеного законопроекту Верховною Радою України). Також, вирішено зняти питання розробки та прийняття, як першочергового заходу для врегулювання проблеми реєстрації договорів комерційної концесії (франчайзингу), який би визначав порядок здійснення державної реєстрації таких договорів, як недоцільне. Розпочати підготовку до розробки проекту щодо порядку державної реєстрації договорів комерційної концесії (франчайзингу).

У засіданні Робочої групи взяли участь фахівці Держдепартаменту на чолі з заступником голови Володимиром Дмитришиним та представники Європейської Бізнес Асоціації.

полезный материал? Нажмите:




2020-11-20
Живая вода
другие статьи...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при использовании любых материалов сайта ссылка на источник обязательна
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100