На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У наступних світових війнах буде розвертатися боротьба за інтелектуальну власність, а не за нафту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

“Авторське право — настільки могутній механізм, настільки могутній генератор потенційних неприємностей, що задумуватися повинен кожний”

2003-04-24

У Вас комп’ютерний магазин? Ви продаєте ці чудові 19-дюймові монітори? І звичайно у Вас є переклад інструкції? А інструкцію цю хто написав? Виробник? Ні?! А, Вам її передав разом із самим монітором постачальник? А в нього є авторський договір з перекладачем? Теж немає? А якщо завтра на Ваш стіл ляже позовна заява з вимогою виплатити як компенсацію весь дохід, що був отриманий у зв’язку з використанням твору? Адже ніхто б не купив у Вас цей монітор без інструкції, а? Ви вирішили не зв’язуватися з перекладачем, оскільки самі непогано знаєте мову і самі переклали інструкцію? Теж чудово. А що скажете на позов від виробника за незаконний переклад?

Ви відкрили модний ресторан і вирішили повісити на стіну чиюсь картину? Забули, що публічний показ — це не те ж саме, що поширення, яке допускається у відношенні екземплярів твору, правомірно введених у цивільний оборот? Думаєте, це абсурд? Думаєте, що Ви купили цю чортову картину і тепер можете робити з нею абсолютно усе, що завгодно? Готові пожертвувати місяцями і сумами з декількома нулями на розгляди, де художник буде стверджувати, що до Вас у ресторан ходили тільки заради того, щоб помилуватися на його божественну картину?

Читайте поради Андрія Мінкова в статті на нашому сайті “ВЯПат” “Включення елементів авторського договору в стандартні договори як фактор зниження ризику в бізнесі”.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100