На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Держава повинна побачити переваги людського потенціалу — знань, інтелектуальної власності, ідей — перед нафтою, газом, металом і нерухомістю: на відміну від природних копалин людський потенціал має здатність накопичуватися.
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Проблеми інноваційного розвитку в Україні — на засіданні уряду

2005-07-22

Одним з ініціаторів об’єднання науки й виробництва в Україні повинні стати венчурні фонди, як це прийнято в цивілізованому світі. До такого висновку прийшли члени Кабінету Міністрів і вчені, що обговорювали на засіданні уряду проблеми інноваційного розвитку в Україні. Про це повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко за підсумками засідання уряду.

Ю.Тимошенко відзначила, що це досить ризикований бізнес, однак з десятка проектів, у які вкладаються кошти, один або два втілюються в життя й окупають фінанси, вкладені в усі інші проекти.

Також ініціатором такого об’єднання повинен стати бізнес, що безпосередньо займається виробництвом. Підприємства за допомогою замовлень повинні забезпечити галузеву науку грішми, «які потім окупляться в результаті підвищення ефективності товарів і послуг», — підкресла Прем’єр-міністр. Ще одним ініціатором може бути сама наука, «яка може пропонувати на ринок серйозні рішення, що підвищують ефективність роботи підприємств і приносять віддачу у вигляді додаткового прибутку, а крім цього ініціатором може бути й держава, але по гранично обмеженому колу питань, зв’язаних, приміром, з обороною або енергетичним сектором».

Надалі до організації процесу переходу інноваційного розвитку із сьогоднішнього жалюгідного стану в стан ефективної роботи крім учених і чиновників будуть притягнуті власники й провідні менеджери компаній, які займаються фінансуванням перспективних наукових розробок. «Ми почали працювати абсолютно нетипово в цьому напрямку, нетипово для України, але типово для миру, і тому будемо очікувати результатів», — сказала Прем’єр-міністр.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100