На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Інформація з «круглого столу», присвяченому правовому врегулюванню відносин у сфері інтелектуальної власності

2003-04-17

В цьому місяці Держдепартаментом інтелектуальної власності було організовано обговорення проблем правого захисту інтелектуальної власності.

За період з 2000 по 2002 р. Міністерством внутрішніх справ у сфері інтелектуальної власності виявлено 13103 правопорушення. Порушено 916 кримінальних справ, вилучено контрафактної продукції на загальну суму 21,2 млн. гривень.

Державною митною службою при переміщенні через митний кордон України за той самий період вилучено 102,5 тисячі дисків для лазерних систем зчитування.

У рамках спільної програми органами Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Державної митної служби за цей час проведені спеціальні операції «Компакт-диск», «Кордон», «Канал», «Кільце», «Состав», «Лазерний диск», «Інтелект».

Антимонопольний комітет торік поклав край 32 порушенням у вигляді недобросовісної конкуренції, 13 з яких полягають у неправомірному використанні ділової репутації.

В 2002 року в судовому провадженні перебувало 193 справи, що набагато більше, ніж позаминулого року.

На «круглому столі» говорили про доцільнісь підтримки пропозиції Вищого господарського суду створити спеціалізовані судові палати. Виходячи з досвіду функціонування судових систем у цій сфері в Росії, Великобританії, Німеччині, США та інших країнах, такі палати можна розглядати як ще одну сходинку на шляху вдосконалення механізму захисту прав інтелектуальної власності і відновлення порушених прав у судовому порядку. А також як черговий етап у просуванні до створення спеціалізованого патентного суду України.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100