На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

США знову віднесли Україну до списку порушників прав їх інтелектуальної власності

2012-05-03

У США оприлюднили щорічний звіт про порушників прав американської інтелектуальної власності в світі: серед них вперше з 2007 року фігурує і України, повідомляє Deutsche Welle. Звіт представив у понеділок, 30 квітня, у Вашингтоні голова Торгового представництва США (USTR) Рон Кірк. Автори документа звернули увагу на значне збільшення за останній рік кількості випадків порушень інтелектуальних прав і торгових марок "практично у всіх форматах".

Головними порушниками дотримання та охорони прав інтелектуальної власності в новому щорічному звіті названі Росія і Китай. Також в список "пріоритетного моніторингу" потрапили Аргентина, Ізраїль, Канада, Таїланд, Індія, Алжир, Чилі, Індонезія, Пакистан, Венесуела і вперше, починаючи від 2007-го року, Україну.

Як наголошується в звіті, Україні зробила лише "мінімальний прогрес" у виконанні плану дій від 2010-го року в боротьбі з піратською продукцією та контрафакту, а в деяких випадках навіть відбувся регрес. Канада ж потрапила до "чорного списку" вже в четвертий раз, частково через відсутність прогресу в введенні реформ законодавства щодо захисту авторських прав.

В USTR виклали серйозну стурбованість у зв'язку з "виробництвом контрафактної продукції і нестримним піратством, в тому числі піратством через інтернет" в країнах-порушників. У звіті зазначено також, що онлайн-піратство зміцнює свої позиції в галузі продажу контрафактної та піратської продукції і відтісняє традиційні точки збуту, такі як вуличні магазини та кіоски, де продають піратську аудіо-та відеопродукцію, підробки парфумерії відомих брендів, взуття тощо.

Глава USTR Р.Кірк привітав Іспанію і Малайзію з прогресом у боротьбі з піратством і порушеннями прав інтелектуальної власності. Вони опинилися в списку з нижчим рівнем потенційної небезпеки піратства. Серед пострадянських країн у ньому фігурують Білорусь, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан.

Рейтинг USTR не тягне за собою введення економічних санкцій. Його основна мета - "присоромити" країни-порушниці з тим, щоб їхні уряди посилили боротьбу з піратством і порушеннями авторських та інтелектуальних прав, повідомляє Deutsche Welle.

джерело: Companion
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100