На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У наступних світових війнах буде розвертатися боротьба за інтелектуальну власність, а не за нафту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Штраф для американського студента-пірата знижено в 10 разів

2010-07-13

Справа американського студента Джоеля Тененбаума, обвинуваченого RIAA в порушенні авторських прав, отримало несподіваний оборот. Федеральний суддя Ненсі Гертнер зменшила суму штрафу з торішніх $ 675 000 до $ 67 500, назвавши попередню цифру неконстітуціонально надмірною.

Проте, навіть такий штраф за 30 треків, які Джоель Тененбаум скачав і роздав в P2P-мережі Kazaa, здається його захисту надмірним. І дійсно, $ 2 250 за кожен твір - дуже дорога ціна.

Немає ніяких сумнівів у тому, що навіть зменшений штраф є жорстким, навіть суворим - додала суддя. Він не тільки компенсує збитки позивачів за відносно невелику шкоду, але й посилає потужний попереджувальний сигнал всім тим, хто експлуатує P2P мережі з метою незаконного обміну суб'єктами, що охороняються авторським правом.

У відповідь на таку заяву RIAA відзначила лише те, що судді не мають права на власний розсуд змінювати суму статутних збитків і компенсацій у разі порушення авторських прав. Закон про авторське право передбачає компенсацію за шкоду в розмірі від $ 750 до $ 150 000. Те що відома організація користується дірками в законодавстві для того щоб судовим шляхом вимагати з винних такі суми за кожен трек окремо, залишилося за кадром.

Судячи з усього, Джо Тененбаум і Джемі Томас-Рассет, обвинувачена в роздачі 24 треків загальною вартістю в $ 1,92 млн, стануть тими з-за кого законодавчій владі США доведеться міняти закон про авторське право. Адже Джо визнав свою відповідальність за скоєне, але цього все-одно виявилося замало.

джерело: SecurityLab
корисний матеріал? Натисніть:

групи: порушення прав; фонограми, відеограми; Інтернет; світ
теги: порушення права; судова практика; США; піратство; Асоціація звукозаписних компаній Америки; компенсація




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100