На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Прибутки від використання патентів у світі зросли від 3 млрд дол. у 1982 році до 120 млрд дол. у 2003 році
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Ірландія почне відключати користувачів інтернету за доступ до піратського контенту

2010-05-25

Національна ірландська газета The Irish Times сьогодні повідомляє, що в країні на практиці запрацював скандально відомий європейських закон "про три попередження", після яких користувачів інтернету можуть відключати від мережі за скачування піратського контенту. Газета повідомляє, що найбільший у країні інтернет-провайдер Eircom пав під тиском місцевих представників музичної й кінематографічної індустрії, що обвинувачували провайдера в пособництві піратам.

The Irish Times пише, що проти інтернет-провайдера була розгорнута колосальна юридична компанія, коли відносно провайдера в тиждень від кіно- і музичних студій подавалося по 50 позовів. У частині позовів обвинувачувався провайдер, у частині — його клієнти.

Видання вважає, що рішення про впровадження системи "трьох попереджень" з боку найбільшого інтернет-провайдера автоматично зобов'язує розгорнути щось подібне й в інших компаніях. Втім, у самій компанії Eircom відзначають, що для технічної реалізації такої системи необхідно впровадити новий і досить потужний програмно-апаратний комплекс, якого в компанії поки немає.

У той же час Верховний суд Ірландії ухвалив, що IP-адреси користувачів не є приватними даними й провайдер має право їх розголошувати, а також використовувати для роботи систем аналізу контенту. The Irish Times відзначає, що якщо Eircom у найближчі місяці впровадить таку систему, то Ірландія стане першою країною із примусовим блокуванням за скачування піратського контенту.

На сьогодні такі ж системи на законодавчому рівні схвалені в Південній Кореї й Франції, але тут вони поки не реалізовані на практиці.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100