На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Російські інтернет-компанії намагаються домовитися з правовласниками

2010-05-28

Напередодні представники найбільших інтернет-компаній і правовласників обговорили модельну угоду, що описує принципи взаємодії обох сторін по охороні авторських і суміжних прав. Документ був розроблений Некомерційним партнерством по сприянню розвитку легального ринку музичного й аудіовізуального контенту в мережі інтернет (НП МАК).

Одна з головних цілей — знизити кількість судових позовів правовласників до сервіс-провайдерів, говорить засновник музичного інтернет-магазину Soundkey Соня Соколова. Адже повноцінної законодавчої бази для вирішення їх суперечок поки немає, пояснив гендиректор НП МАК Сергій Бобза.

Підписуючи угоду, інтернет-компанії будуть приймати на себе ряд зобов'язань. Вони повинні будуть заздалегідь інформувати користувачів про неприпустимість порушення авторських прав і попереджати їх про відповідальність, а також видаляти із сайтів піратський контент за першою ж вимогою правовласника. В угодах інтернет-компаній з користувачами повинне бути прописане, що компанія вправі розірвати відносини з користувачем (наприклад, видалити його аккаунт), якщо той розміщає нелегальний контент.

До того ж, виявивши на своєму сайті піратський контент, сервіс-провайдер зобов'язаний повідомити постраждалого правовласника дані користувача, що розмістив цей файл. Цей пункт викликав серйозні заперечення в інтернет-компаній. Він може суперечити закону "Про персональні дані", відзначив віце-президент з правових питань Mail.ru Максим Бобін. Є й ще один спірний пункт — зобов'язання сайтів не тільки видаляти піратські файли, але й блокувати посилання на них, що ведуть на інші сайти. Це пропонує, зокрема, компанія Web Control, що займається моніторингом сайтів на замовлення правовласників (наприклад, студій Голлівуда).

В обговорюваній угоді є конструктивна основа, вважає директор з правових питань "Яндекса" Катерина Фадєєва. Але вимога видаляти посилання на інтернет-ресурси, на її думку, нездійсненна: посилання розміщаються в інтернеті вільно (наприклад, на форумах), до сайтів третіх осіб хостер не має відношення, а при блокуванні сайту-порушника будь-які посилання на нього вже марні.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100