На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Кишеньковий персональний комп’ютер (КПК) – обов’язковий атрибут безперервного творчого процесу і незамінна річ для творчої людини
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Підраховано втрати від комп’ютерного піратства в Росії

2010-05-11

Міжнародна Асоціація виробників програмного забезпечення (BSA) і дослідницька компанія IDC підрахували обсяг комп’ютерного піратства за 2009 рік. У Росії частка піратського ПО знизилася на один відсоток, однак неліцензійні додатки як і раніше займають біля двох третин ринку (67 відсотків), повідомляється в офіційному прес-релізі.

Збиток від використання неліцензійного ПО в країні склав 2,6 мільярди доларів. Для порівняння, комерційна вартість нелегально встановленого ПО в усім світі дорівнює 51,4 мільярда доларів.

Загальний рівень піратства у світі виріс на 2 відсотки: частка неліцензійного ПО, таким чином, досягла 43 відсотків. Основною причиною позитивної динаміки був названий ріст частки Китаю, Індії й Бразилії на ринку комп’ютерного програмного забезпечення.

Ріст використання неліцензійного ПО був зареєстрований в 19 державах. Лідерами за рівнем піратства є Грузія, Молдова й Зімбабве з показниками більше 90 відсотків. Разом з тим в 54 з 111 досліджених країн рівень піратства знизився.

По даним IDC, обсяг ринку піратських комп’ютерних додатків становить 75 відсотків від обсягу ринку ліцензійного ПО. Таким чином, на кожну тисячу доларів, зароблену виробниками додатків, пірати заробляють 750 доларів.

Раніше повідомлялося, що в 2009 році в Росії був зафіксовано 7261 злочин, пов’язаний з порушенням авторських прав на ПО. За підсумками розслідувань органи МВС передали в суд 3430 справ.

джерело: lenta.ru
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100