На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Ірландців відключать від Мережі за піратське зкачування музики

2010-04-19

Верховний суд Ірландії визнав законними заходи щодо відключення доступу в інтернет користувачів, обвинувачуваних у піратському зкачуванні музики. Суддя визнав, що такі міри не порушують прав користувачів на збереження недоторканності особистого життя, пише The Irish Times.

Раніше спеціальний уповноважений Ірландії по охороні інформації опротестував у Верховному суді угоду найбільшого інтернет-провайдера країни Eircom із чотирма звукозаписними компаніями. По цій угоді, укладеній в 2009 році, Eircom взяв на себе зобов’язання вжити заходів по відключенню від Мережі регулярних порушників авторських прав.

Так, провайдер повинен вживати заходів для припинення піратського зкачування через інтернет музики, права на яку належать компаніям EMI, Sony, Universal й Warner. Eircom зобов’язали направляти порушникам повідомлення про незаконне зкачування музики.

Перше попередження буде інформувати користувачів про порушення закону при зкачуванні музики. Друге — повідомляти клієнтам Eircom про зниження швидкості доступу в Мережу при продовженні піратського зкачування. У випадку, якщо абоненти продовжать завантажувати піратський контент, провайдер надішле їм третє попередження про відключення від Мережі й виконає це.

Eircom буде одержувати IP-адреси користувачів, що регулярно порушують авторські права, у тому числі від звукозаписних компаній. Саме ця міра й стала причиною звернення до Верховного суду, який, однак, визнав, що IP-адреси не є "особистою конфіденційною інформацією" і не підпадають під відповідні обмеження про їхнє нерозповсюдження, прописані в ірландському законодавстві.

Всесвітня федерація звукозаписної галузі (IFPI) вітала рішення суду. Представники IFPI заявили, що воно дозволить знизити кількість піратського контенту.

Відзначимо, що на початку квітня у Великобританії також був прийнятий закон, що передбачає відключення від Мережі користувачів, обвинувачуваних у зкачуванні піратського контенту. За прийняття закону виступали представники звукозаписної галузі й кінокомпаній.

джерело: The Irish Times
корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100