На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У США «індустрія копірайту» створює 5% ВВП, а інтелектуальна власність є головною статтею експорту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

MPEG подала в суд на Lenovo

2009-03-12

Група MPEG LA подала в суди Німеччини й США позов проти найбільшого китайського виробника комп’ютерів Lenovo Group. Позивач стверджує, що Lenovo не робить ліцензійних відрахувань за використання популярних відеокодеків MPEG у своїх програмних й апаратних продуктах.

У заяві MPEG говориться, що Lenovo порушує патентні права на технологію відеостиску MPEG-2, широко використовувану для кодування відеопотоків.

Слід зазначити, що в цей час стандарт MPEG-2 фактично є промисловим форматом для кіно- і телевізійних компаній. За допомогою його можна ефективно стискати відеодані, істотно зменшуючи їхній обсяг і майже не втрачаючи в якості. Стандарт MPEG-2 також дозволяє працювати з HD-відео. Однак даний стандарт є комерційною розробкою і його використання вимагає разового платежу з боку розроблювача програмного або апаратного забезпечення.

«Комп’ютери, дисководи blu-ray й DVD, а також програмне забезпечення Lenovo використовують технологію, але сама компанія не сплачує роялті», — стверджують представники MPEG. Через суд MPEG домагається оплати всіх заборгованостей і припинення продажів устаткування з порушеннями.


Джерело: SecurityLab

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100