На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У наступних світових війнах буде розвертатися боротьба за інтелектуальну власність, а не за нафту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Dell заперечить права Psion на слово «netbook»

2009-02-21

Компанія Dell попросила Бюро по патентах і торговельних марках США (U.S. Patent and Trademark Office) анулювати приналежну Psion торговельну марку netbook.

Представники Dell підкреслили, що Psion не випускає ніякої продукції під брендом netbook протягом останніх шести років і не планує цього робити в майбутньому. Також Dell заявляє, що один з менеджерів Psion збрехав, коли говорив про продажі пристроїв під маркою netbook у листопаді 2006 року.

Нагадаємо, що Psion в 2000 році випустила два кишенькових комп’ютери netBook й netBook Pro, назви яких є зареєстрованою торговельною маркою. У грудні 2008 року Psion зажадала забрати слово netbook (нетбук) з сайтів.

Компаніям, на сайтах яких зустрічається слово netbook, було запропоновано видалити його звідти до кінця березня 2009 року. Подальше використання цього слова буде розцінюватися Psion як нанесення шкоди правовласнику.

На початку 2009 року Google визнав слово netbook зареєстрованою торговельною маркою, що належить Psion. Одночасно розвідувач попросив рекламодавців не використовувати його в об’явах .

Нове значення слова «нетбук» узвичаїла компанія Intel. Ним прийнято позначати ультрадешеві ноутбуки, призначені насамперед для роботи в інтернеті. Одними з найбільш яскравих представників нетбуков є мобільні комп’ютери Asus сімейства Eee PC.


Джерело: Lenta.ru

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100