На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Прибутки від використання патентів у світі зросли від 3 млрд дол. у 1982 році до 120 млрд дол. у 2003 році
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

«Однокласники» позиваються з конкурентами

2008-07-18

Власники соціальної мережі «Однокласники» подали в суд на компанію «Км-онлайн», обвинувативши її в незаконному використанні торговельної марки. Позов, пов’язаний з «захистом інтелектуальної власності», зареєстрував 21 травня Арбітражний суд Москви. Сума позову — 200 тис. руб.

Як пише російське видання «Відомості», пошук однокласників у компанії «Км-онлайн» існував з 2003 року й був зареєстрований сайт — «classmates.km.ru». Власники ресурсу вирішили перейменувати сайт і тепер він називається «odnoklassniki.km.ru». За словами власника сайту «Однокласники» Альберта Попкова, ресурс був перейменований лише на хвилі популярності самих «Однокласників».

«Перейменування не додало популярності сервісу «Км-онлайн», — пише російська газета. Відповідно до статистики «Liveinternet», у вівторок на «odnoklassniki.km.ru» зайшло сім відвідувачів, а на «odnoklassniki.ru» — 4 млн.

«Однокласники» уже не перший раз відстоюють свої інтереси в суді. У квітні вони подали в суд на видавництво «Ексмо», що випустило трилер «Однокласники», і зажадали відшкодувати ті ж 200 тис. руб. «Якщо вид діяльності «odnoklassniki.km.ru» збігається з переліком послуг, зазначених при реєстрації знака обслуговування «Однокласники», то позивач майже напевно доможеться заборони використання цього слова в назві чужого ресурсу», — відзначає партнер компанії «Baker & McKenzie» Євгеній Арієвич.

Нагадаємо, найбільшими у світі соціальними мережами є «Facebook» й «MySpace». На пострадянському просторі найбільш популярними мережами визнані «Однокласники» й «Вконтакті».


Джерело: Ліга

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100