На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
У наступних світових війнах буде розвертатися боротьба за інтелектуальну власність, а не за нафту
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Французька компанія обвинувачує Sony BMG у піратстві

2008-04-02

Французька компанія PointDev, у штаті якої налічуються всього шість чоловік, обвинувачує Sony BMG у порушенні патенту на використання її програмного забезпечення.

Працівник Sony BMG подав запит розроблювачу PointDev, він бажав отримати підтримку одного із продуктів фірми — програми Ideal Migration. Коли інженери відповіли на запит про підтримку, вони виявили, що ПО було активовано з використанням украденого ключа авторизації.

PointDev через суд дістали ордер на обшук офісу Sony BMG,у результаті якого виявилося, що на чотирьох серверах Sony BMG встановлене піратське програмне забезпечення. У ході рейду стало відомо, що на серверах Sony BMG містилися неліцензійні копії програмного забезпечення PointDev, сервери був вилучений як доказ. У позовній скарзі PointDev вимагає відшкодування збитку, що оцінює в 300000 євро (475000 доларів США). «Ми не зацікавлені в обопільній згоді в вирішенні сформованої проблеми. Це не просто питання грошей, але в більшій мірі — принцип», — заявив виконавчий директор PointDev.

Представники Sony BMG відмовляються коментувати ситуацію й виражають своє невдоволення тим, що історія набрала широкого розголосу. Експерти організації Business Software Alliance думають, що близько 47% усього ПО, наявного на комп’ютерах Sony, може бути неліцензійним


Джерело: Securitylab

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100