На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
На земній кулі зареєстровано більше 30 млн. торговельних марок (в Україні – понад 100 тис.) і це число зростає щороку майже на мільйон
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Музичний сайт «Allofmp3» закрито

2007-07-10

Російський сайт «Allofmp3.com», обвинувачуваний багатьма звукозаписними фірмами світу в піратстві, припинив роботу. Портал більше півроку не міг нормально функціонувати: у жовтні минулого року «Visa» й «Mastercard» заблокували переказ коштів на рахунки його власників. Тепер при спробі зайти на нього з’являється повідомлення: «Приносимо свої вибачення, сервер зупинений на обслуговування».

Як повідомляє Бі-бі-сі, закриття сайту стало підсумком боротьби звукозаписних компаній з російським порталом, що заробив репутацію найбільшого піратського ресурсу у світі.

На ньому було зареєстровано 5,5 млн. користувачів, яких приваблювала можливість купувати музику за ціною 10-20 центів за один запис у порівнянні з 99 центами, які вимагає від своїх клієнтів легальний сервіс компанії «Apple iTunes». Річний виторг «Allofmp3.com» становив $30 млн. у рік.

Компанії «Arista Records», «Warner Bros.», «Sony BMG», «Capital Records», UMG у грудні 2006 року звернулися в суд з вимогою заборонити сайту «AllofMP3.com» торгувати музикою й стягнути з нього $1,65 трлн.

Власники сайту — компанія «Медіа Сервіс» — твердили, що діють у повній відповідності з російським законодавством. На сайті повідомлялося, що всі музичні матеріали на ньому «доступні для поширення по цифрових мережах відповідно до ліцензій Російського об’єднання по мультімедіа й цифрових мережах (РОМС) і Федерації правовласників по колективному керуванню авторськими правами при використанні творів в інтерактивному режимі, а також на підставі угод з рядом російських видавців».

В «Медіа Сервісі» стверджують, що роблять відрахування на адресу РОМС, що колективно управляє авторськими правами на музичні твори. Однак американська асоціація звукозаписної індустрії не визнає прав РОМС на стягнення авторських виплат.

Питання про законність діяльності «Allofmp3.com» піднімалося на найвищому рівні: у договорі Росії з США про вступ у ВТО є спеціальний пункт про «Allofmp3.com». Російські владноможці обіцяли розібратися з піратами й прийняти закон, що забороняє діяльність подібних сайтів.

Після закриття «Allofmp3.com» «Медіа Сервіс» відкрив новий портал із продажу музики. Однак система оплати на ньому поки не працює.


Джерело: Ліга.новости

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100