На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
На земній кулі зареєстровано більше 30 млн. торговельних марок (в Україні – понад 100 тис.) і це число зростає щороку майже на мільйон
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Л.Цибенко: «Українська правова база в сфері інтелектуальної власності в цілому відповідає світовим вимогам»

2003-06-10

 

«В Україні створена діюча правова база в сфері інтелектуальної власності, що у цілому відповідає світовим вимогам», — повідомив начальник юридичного управління Державного департаменту інтелектуальної власності Людмила Цибенко.

Сьогодні Україна ввійшла в заключний етап процесу приєднання до Всесвітньої торгової організації. Одним з найважливіших аспектів у цьому процесі є приведення національного законодавства в повну відповідність з вимогами Угоди про торгові аспекти прав інтелектуальної власності.

Передбачено внесення змін у Цивільний процесуальний, Кримінальний, Карно-процесуальний, Митний кодекси України й у 6 спеціальних законів України в сфері інтелектуальної власності.

За словами Л.Цибенко, у цілому українське законодавство відповідає вимогам, установленим міжнародними правовими актами, і забезпечує діючий захист прав інтелектуальної власності в Україні як вітчизняними, так і іноземними особами.

Як повідомили Центру «ЛІГА» у Держдепартаменті інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки, в Україні діють 10 спеціальних законів у сфері інтелектуальної власності. Україна є учасницею 18 багатобічних міжнародних договорів, що діють у цій сфері. Правовідносини, зв’язані з правовим захистом інтелектуальної власності, регулюють також біля ста підзаконних нормативних актів.

Законодавство в сфері інтелектуальної власності охоплює всі загальновідомі об’єкти інтелектуальної власності. Це об’єкти авторського права і суміжних прав, а також винаходи, корисні моделі, промислові зразки, знаки для товарів і послуг.

Liga online

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100