На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
На земній кулі зареєстровано більше 30 млн. торговельних марок (в Україні – понад 100 тис.) і це число зростає щороку майже на мільйон
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

США залишають у силі санкції проти України, де не захищається інтелектуальна власність

2003-05-10

Сполучені Штати Америки знову включили Україну в список країн, в яких порушуються закони про захист інтелектуальної власності.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, всього в списку, який щорічно складається міністерством торгівлі США, 50 держав. Україна, на думку Мінторгу США, так і не здійснила дійових заходів щодо приборкання цифрового піратства і не втілила в життя законів про захист інтелектуальної власності. У доповіді міністерства йдеться, що санкції проти України, запроваджені торік, залишаться в силі. Загальний об’єм торгових санкцій проти країни оцінюється приблизно в 75 млн. дол.

Бі-Бі-Сі зазначає, що зараз, за найоптимістичнішими оцінками, Україна виробляє до 2 млн. шт. піратських дисків на рік. У недавньому минулому обсяг піратської продукції складав до 30 млн. дисків. Тільки торік було вилучено близько 7,5 млн. підробних дисків.

Україна лідирує по піратству, зазначає Бі-Бі-Сі, однак, ще 10 країн викликають сильний неспокій США. Серед цих країн — Євросоюз, що вперше виступає як єдина держава, Аргентина, Багамські острови, Бразилія, Індія, Індонезія, Ліван, Польща, Тайвань, Філіппіни і Росія. Проти цих країн санкції не запроваджуються, але стан авторських прав в них стане предметом пильного вивчення і перевірок. Серед країн-порушників вважаються також Білорусія, Болівія, Венесуела, В’єтнам, Гватемала, Домініканська Республіка, Єгипет, Ізраїль, Канада, Колумбія, Коста-Ріка, Кувейт, Мексика, Пакистан, Перу, Саудівська Аравія, Уругвай, Чілі, Еквадор і Південна Корея.

Втрати американських компаній від усіх видів піратства перевищують 200 млрд. дол.

Як повідомлялося, українські підприємства в 2002 році втратили до 40 млн. дол. експортних надходжень через санкції, запроваджені США через недотримання в країні міжнародних норм в галузі інтелектуальної власності.

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100