На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Патентний повірений на безоплатній основі надає консультації
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

На виконання рекомендацій Антимонопольного комітету України, низка компаній припинили дії з ознаками недобросовісної конкуренції на споживчих ринках

2006-10-20

Зокрема, Комітет встановив, що зовнішнє оформлення упаковок морозива «Хрещатик» виробництва ВАТ «ВІТА», ТОВ «Біолайн» та ЗАТ «Бердичів-Холод» схоже до ступеня змішування з упаковкою однойменного морозива виробництва ДП «Мілкіленд-Україна». Оскільки останнє має пріоритет на використання зазначеної упаковки, Комітет зобов’язав товариства не використовувати подібні обгортки.

Зі свого боку недобросовісні виробники припинили випуск морозива у спірній упаковці, а «ВІТА» запровадила обгортку з новим дизайном.

Окрім цього, Комітет рекомендував ТОВ «Кімберлі-Кларк Україна» внести зміни до реклами засобів особистої гігієни «КОТЕХ», побудованої за принципом порівняння з виробами торгових марок «о.b.» і «Tampax» виробництва «Джонсон і Джонсон». Позаяк в рекламі властивості зазначених виробів не підтверджено обґрунтованими даними, компанія мала усунути порівняння якостей продукції власного та іншого виробництва.

У свою чергу «Кімберлі-Кларк Україна» припинила трансляцію рекламного ролика на телебаченні. А згодом, впровадила нову редакцію реклами засобів «КОТЕХ» із врахуванням рекомендацій Комітету.

«Захищаючи ділову репутацію підприємців, водночас ми відстоюємо й інтереси широких верств населення. Адже об’єктивне інформування про свою продукцію — прямий обов’язок виробників, так само як не бути введеним в оману — невід’ємне право споживачів», — наголосив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.


«Прес-центр» АМК

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100