На главную | Пишите нам | Поиск по сайту тел (063) 620-06-88 (другие) Укр | Рус | Eng   
В мире зарегистрировано более 30 млн. торговых марок (в Украине — сверх 100 тыс.) и эта цифра увеличивается каждый год почти на миллион
  новости  ·  статьи  ·  услуги  ·  информация  ·  вопросы-ответы  ·  о Ващуке Я.П.  ·  контакты за сайт: 
×
Если вы заметили ошибку или опечатку, выделите мышкой текст, включающий
ошибку (всё или часть предложения/абзаца), и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить нам.
×

• Реестр производителей и распространителей программного обеспечения

2006-06-25

На виконання завдань, передбачених Концепцією легалізації програмного забезпечення та боротьби з нелегальним його використанням, затверженою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 травня 2002 року за №247-р, утворено Реєстр виробників та/чи розповсюджувачів програмного забезпечення.

З 1 березня 2003 року Державний департамент інтелектуальної власності розпочав ведення Реєстру виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення і видачу свідоцтв встановленого зразка суб’єктам господарювання, внесеним до нього.

З метою збору та систематизації достовірних даних про суб`єкти господарювання, які здійснюють виробництво та (чи) розповсюдження програмного забезпечення в Україні, вжиття заходів, спрямованих на захист прав інтелектуальної власності, створення цивілізованого конкурентного середовища у цій сфері, забезпечення прозорості процедур закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти та досягнення оптимального і раціонального їх використання Міністерство освіти і науки України видало наказ № 8 від 08 січня 2003 року «Про утворення реєстру виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення». Цим наказом затверджено «Положення про Реєстр виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення». До нього додаються бланки заяви про включення до Реєстру виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення і свідоцтва про внесення суб`єкта підприємницької діяльності до нього.

Перше свідоцтво про внесення суб’єкта підприємницької діяльності до Реєстру виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення видано 14 березня 2003 року. Заступник голови Департаменту Володимир Дмитришин вручив цей документ відомому в Україні підприємству — АТЗТ «Квазар-Мікро Техно».

Володимир Дмитришин, зокрема, відзначив, що Реєстр дозволить використовувати найефективніші шляхи і методи для охорони прав авторів та їх правонаступників, пов’язаних із створенням, а також використанням комп’ютерних програм і баз даних. Така достовірна інформація забезпечить прозорість процедур закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти та можливість їх раціонального використання. Отримання свідоцтва №1 компанією «Квазар-Мікро» — це не перший випадок визнання її лідером вітчизняного ринку інформаційних технологій при реалізації масштабних державних проектів та загальнонаціональних програм. Директор з розвитку бізнесу корпорації «Квазар-Мікро» Анатолій Верес, в свою чергу, подякував Департаменту за визнання її роботи. «Легальність, компетентність і концентрація зусиль на підвищенні загального рівня інформаційної культури українського суспільства — ось три основних принципи, на які спирається компанія під час розробки та розповсюдження програмного забезпечення».

Внесення суб’єктів господарювання до Реєстру відбувається на добровільних засадах на підставі поданої заявки. Свідоцтво за встановленим зразком видається суб’єктові за його бажанням після прийняття рішення про внесення до Реєстру.

Для занесення до Реєстру заявник передає особисто чи надсилає рекомендованим поштовим відправленням документи до Державного підприємства «Інтелзахист» (01030 м.Київ, вул. Б.Хмельницького, б.34) за визначеним переліком. Детальніше в Інформаційному листі. Заява про внесення до Реєстру розглядається у місячний термін з дня надходження до Державного підприємства «Інтелзахист». Оплата за реєстрацію виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення не передбачена.

 

Держдепартамент

полезный материал? Нажмите:




2020-11-20
Живая вода
другие статьи...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при использовании любых материалов сайта ссылка на источник обязательна
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100