На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
Прибутки від використання патентів у світі зросли від 3 млрд дол. у 1982 році до 120 млрд дол. у 2003 році
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Суд призупинив дію рішення ФАС відносно горілки Nemiroff «Українська березова особлива»

2005-08-18

9 серпня на прес-брифінгу в редакції «РІА Новини» компанія Nemiroff оголосила про те, що 8 серпня вона одержала визначення Арбітражного суду Москви про призупинення дії рішення й приписання Федеральної антимонопольної служби Росії (ФАС) від 07.07.2005.

Приписанням ФАС компанія Nemiroff повинна була призупинити використання позначення «Березова на бруньках» при реалізації на території Росії горілки «Українська березова особлива» з 8 серпня 2005 року. Однак 5 серпня Арбітражний суд Москви ухвалив призупинити дане рішення й приписання ФАС — до закінчення розгляду суперечки в арбітражі. Попереднє судове засідання по даному питанню судом призначено на 5 вересня.

5 серпня компанія Nemiroff звернулася в Арбітражний суд Москви із заявою про визнання недійсним рішення №1 10/226-05 від 07.07.2005 і приписання №1 10/226-05 від 07.07.2005 Федеральної антимонопольної служби РФ. Компанія Nemiroff категорично не згодна з рішенням ФАС про нібито допущені з її боку порушеннях антимонопольного законодавства при висновку на ринок РФ свого нового продукту «Українська березова особлива», про що й указує у відповідному позові.

На думку компанії Nemiroff, використовувана нею ТМ «Українська березова особлива» являє собою комбіноване позначення товару, оскільки етикетка продукту містить словесні й образотворчі елементи, що дозволяють споживачеві однозначно ідентифікувати його походження. Такої ж думки дотримуються й фахівці «Роспатента», що проводили порівняльний аналіз ТМ «Українська березова особлива» і ТМ «На березових бруньках». У довідці, виданої «Роспатентом», вказано: «... не представляється можливим розглядати етикетку горілки, що виробляється ДП «Українська компанія «Nemiroff», подібної до ступеня змішання з товарним знаком №270924» (ТМ «На березових бруньках», що належить фірмі «Союз-Віктан» ЛТД).

Крім того, у червні цього року компанія Nemiroff звернулася в Палату по патентних спорах Федеральної служби по інтелектуальній власності, патентам і товарним знакам Російської Федерації із запереченнями проти надання правової охорони товарній марці «На березових бруньках» на території Росії. Заперечення ґрунтуються на порушенні норм російського законодавства в області товарних знаків при реєстрації фірмою «Союз-Віктан» ЛТД торговельного знака «На березових бруньках». Засідання Палати по розгляду даного питання призначено на 12 серпня в Москві.

Юрій Сорочинский, директор юридичного департаменту Української горілочної компанії Nemiroff: «Опротестування рішення ФАС — логічний крок у розгляді щодо захисту прав компанії на свій продукт «Українська березова особлива». Тим більше, що по існуючому законодавству РФ дозвіл спорів про порушення виключного права на ТМ підлягає розгляду винятково в судовому порядку. А зважаючи на те, що, на нашу думку, мали місце порушення закону при реєстрації фірмою «Союз-Віктан» ЛТД торговельного знака «На березових бруньках», в об’єктивному позитивному рішенні, як Арбітражного суду, так і Палати по Патентних спорах у нас немає ніяких сумнівів».

Новини інтелектуальної власності


корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100