На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
В Україні на 01.10.2013 (з 1992 р.) зареєстровано 394423 охоронних документів на ОПВ, із них патентів: 108167 на винаходи, 83871 на корисні моделі, 25522 на промзразки, 176805 свідоцтв на знаки для товарів і послуг, 13 свідоцтв на топографії ІМС, 20 реєстрацій КЗПТ та 25 свідоцтв на право на використання зареєстрованих КЗПТ
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Винесений суворий вирок відеопіратові

2005-07-10

Центральний районний суд Челябінська присудив 5 липня приватного підприємця Михайла Проломова до 2,5 років позбавлення волі умовно й штрафу в розмірі 150 тисяч рублів. Ще більше мільйона рублів підприємець зобов’язаний виплатити компаніям, права яких він порушив, повідомляє кореспондент ИА REGNUM. Тільки на користь ТОВ «НПП «Гарант-Сервіс» повинно бути стягнено близько 760 тисяч рублів.

Крім того, суд ухвалив знищити більшу частину вилученої в Проломова продукції на суму близько 2 мільйонів рублів. Таким чином, коли вирок суду набутить законної сили (імовірно, адвокати засудженого будуть оскаржити його у вищій інстанції), збиток підприємця може скласти більше трьох мільйонів рублів.

Ініціатором позову із Проломовим, що володіє в Челябінську п’ятьма великими підприємствами із продажу аудіо- і відеопродукції й програмного забезпечення, зокрема магазином «CD-мир», виступила Уральська асоціація по захисту авторських прав й інтелектуальної власності.

За словами її директора Валерія Струніна, цей судовий розгляд виявився не тільки найгучнішим, але й самим тривалим в історії асоціації. Одна лише експертиза більше 5 тисяч вилучених одиниць контрафакту тривала більше року, а сам судовий процес ішов півроку.

У вироку суду левину частку зайняло просте перерахування контрафактних дисків і касет. Державний обвинувач вимагав присудити підприємця до реального відбування покарання, однак суд урахував позитивні характеристики Михайла Проломова й призначив йому умовний строк. До пом’якшувальних обставин у числі інших суд відніс спортивні досягнення обвинувачуваного — підприємець Михайло Проламів працює спортсменом-інструктором у клубі «Локомотив-Полет».

На думку Валерія Струніна, ця судова перемога значно зміцнить практику розгляду справ, пов’язаних з порушеннями авторських прав. Зараз на Південному Уралі в стадії розгляду перебувають ще 12 кримінальних справ проти піратів. Слід зазначити, що асоціація захищає інтереси своїх клієнтів не тільки в Челябінській області, але й за її межами.

Як розповів юрист асоціації Ілля Керцман, недавно в Єкатеринбурзі суд прийняв рішення на користь челябінського автора Катерини Грачовій, що вела позов з відомим журналом «Уральський слідопит». Це видання без згоди Катерини перед публікацією внесло зміни в її розповідь. Суд поставив за обов’язок журналу надрукувати розповідь у первісному виді й виплатити авторові компенсацію в розмірі 20 тисяч рублів.

А в Москві Уральська асоціація продовжує відстоювати в судах інтереси челябінського фотомайстра Сергія Васильєва й поета Володимира Шіліна, які судяться з газетою «Труд-7» і компанією «Sony-music».


regnum.ru


корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100