На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
На земній кулі зареєстровано більше 30 млн. торговельних марок (в Україні – понад 100 тис.) і це число зростає щороку майже на мільйон
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Призначено експертизу в справі про незаконне використання персонажів мультфільму «Ну, погоди!»

2003-08-14

12 серпня Арбітражний суд Московської області призначив проведення патентної експертизи на процесі в справі про незаконне використання зображення Вовка і Зайця з мультфільму «Ну, погоди!«. Про це повідомила після закінчення слухання в суді представник позивача, юрист Ірина Тулуб’єва.

У суд звернувся підприємець Олександр Хайт — брат відомого письменника-сатирика Аркадія Хайта. Його позов про порушення права на товарний знак і стягнення компенсації в розмірі 800 тис. карбованців пред’явлений до фірми ТОВ «ФРАТТ-НВ», що випускає серію дитячих шампунів і піни для ванн «Ну, погоди!».

Як передає РІА «Новини», третьою особою в справі виступає кіностудія «Союзмультфильм», що за 36 тис. доларів продала комерційної організації дозвіл на використання головних героїв знаменитого мультику. На думку представника позивача, це було зроблено незаконно.

«Виключними правами на зображення Вовка і Зайця володіє їхній автор — художник Світозар Русаків», — сказала І.Тулуб’єва. Вона уточнила, що право на відповідний товарний знак Русаків передав Олександрові Хайту.

«У ході судового процесу, що триває з 1 липня, сторони практично домовилися про заключення мирової угоди. І «Союзмультфильм», і фірма визнали факт порушення і готові були виплатити компенсацію, розмір якої в даний час обговорюється», — додала юрист.

Однак, за її словами, незважаючи на це суддя все-таки рішила призначити проведення патентної експертизи. Тепер експертам необхідно відповісти на запитання: чи використовувався на етикетці флаконів об’єкт авторського права?

Тим часом, на думку І.Тулуб’євой, данне питання є сугубо правовим і на нього повинен дати відповідь сам суд.

Джерело: РІА «Новини»

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100