На головну | Пишіть нам | Пошук по сайту тел (063) 620-06-88 (інші) Укр | Рус | Eng   
В Україні на 01.10.2013 (з 1992 р.) зареєстровано 394423 охоронних документів на ОПВ, із них патентів: 108167 на винаходи, 83871 на корисні моделі, 25522 на промзразки, 176805 свідоцтв на знаки для товарів і послуг, 13 свідоцтв на топографії ІМС, 20 реєстрацій КЗПТ та 25 свідоцтв на право на використання зареєстрованих КЗПТ
  новини  ·  статті  ·  послуги  ·  інформація  ·  питання-відповіді  ·  про Ващука Я.П.  ·  контакти за сайт: 
×
Якщо ви помітили помилку чи похибку, позначте мишкою текст, що включає
помилку (все або частину речення/абзацу), і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нам.
×

Справа про «хлібну» горілку дійшла до суду

2009-01-25

Виробник горілки «Хлєбний дар» у суді вимагає заборонити конкурентам випускати продукцію зі співзвучною назвою «Хлєбодар». Компанії «Імідж Холдинг» (ТМ «Хортиця») і «Баядера» (ТМ «Хлєбний дар») у суді відстоюють право на використання близьких по звучанню торговельних марок — «Хлєбодар» й «Хлєбний дар».


Конфлікт біля хліба


Торговельна марка «Хлєбодар» була зареєстрована в 2001 році компанією «Агросервіс 2000», що виробляла під нею хлібобулочну продукцію на декількох заводах у Запоріжжі. В 2005 році «Агросервіс 2000» одержала право виробляти під цією маркою й алкогольну продукцією

Торік компанія передала іншій юридичній особі, близькому до Євгенія Черняка (власника ЛВЗ «Хортиця»), право на виробництво алкогольної продукції під ТМ «Хлєбодар» на умовах ліцензійної угоди, залишивши при цьому за собою усі права на виробництво хлібобулочної продукції під зазначеним брендом.

У компанії «Баядера» заявили, що звернулися до Коломенського суду Києва з метою визнати передачу прав на торговельну марку «Хлєбодар» недійсною, тому що вона практично ідентична по звучанню з горілкою, що випускають вони, під ТМ «Хлібний дар». Після чого почалася війна в судах. «Із грудня 2008 року представники компаній, прямо або побічно пов’язаних з іменем Євгенія Черняка, зверталися в органи судової влади різних інстанцій і регіонів України з вимогами про заборону виробництва й продажу горілки «Хлібний дар» на території України», — затверджують у компанії «Баядера».


Суперечки немає


Представники «Імідж Холдингу» свою причетність до зазначених судових рішень спростовують. «Ніякого конфлікту в нас із компанією «Національні алкогольні традиції» (входять до групи компаній «Баядера»), як і з іншими виробниками алкогольної продукції, немає», — затверджує директор по правових питаннях ЛВЗ «Хортиця» Геннадій Васюков. По наявній у нього інформації, компанія «Національні алкогольні традиції» шляхом «рейдерських» судових рішень судді Соломенського районного суду міста Києва А. Макухи заблокувала роботу п’яти хлібозаводів, які забезпечують продуктом першої необхідності — хлібом — кілька областей України. «Із цього приводу вже направлені скарги в Генеральну прокуратуру України, Верховний Суд України, Комітет Верховної Ради України з питань правосуддя й Вищу раду юстицій», — стверджує Васюков.


Джерело: MMR

корисний матеріал? Натисніть:




інші новини...
© Ярослав Ващук, 2003-2023
при використанні будь-яких матеріалів сайту посилання на джерело обов'язкове
[pageinfo]
сайты Хмельницкого bigmir)net TOP 100